İftar menüleri 2023: 18. Gün iftar menüsü

Ramazan ayının on sekizinci gününe gelmiş bulunmaktayız.  

On sekizinci gün iftar menümüzde, yine tüm gün açlığın üzerine midemizi yormayacak hafif bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Çorbanın hemen ardından görünüşü ile hepimizi mest edecek bir ana yemek ve yancısı ile devam ediyoruz. Ve son olarak da her zaman olduğu gibi çayın yanında bir tanesinin asla kesmeyeceği enfes bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte on sekizinci gün iftar menümüz…

18. GÜN İFTAR MENÜ

  • Erzincan çorbası,
  • Tavuklu sultan kebabı,
  • Vardabit paçası,
  • Kerebiç tatlısı

ERZİNCAN ÇORBASI



İftar menümüze yöresel bir çorba tarifi ile başlangıç yapıyoruz. Orijinalinde kıyma ve erişte ile hazırlanan Erzincan çorbası, bu tarifte yoğurt ve bulgur ile hazırlanarak oldukça doyurucu ve bambaşka bir lezzet ortaya çıkarıyor. İftar sofranızda sıcak ve yöresel bir esinti için mutlaka bu çorba tarifini deneyin!

Yöresel ve lezzetli: Erzincan çorbası tarifi

TAVUKLU SULTAN KEBABI



Tavuklu sultan kebabı, fırında çıtır çıtır kızarmış yufkanın içerisine doldurulan iç harç ve üzerine sürülen beşamel sos ile iftar sofranıza farklılık katacak. İftar davetlerinde dahi gönül rahatlığıyla menünüze ekleyebilirsiniz.

Yufkanın içindeki lezzet: Tavuklu sultan kebabı tarifi

VARDABİT PAÇASI



Son zamanlarda adından oldukça söz ettiren vardabit paçası, Adana ve Mersin mutfaklarına ait bir meze tarifidir. Tavuklu sultan kebabı yanına patates püresinden daha çok yakışacak en iyi alternatiflerden biridir.

Yancıların şahı: Vardabit paçası tarifi

KEREBİÇ TATLISI



İftar menümüze, içi bol malzeme ile dolu kerebiç tatlısı ile son veriyoruz. Çayın yanına yakışan, görüntüsü ve lezzetiyle iştah uyandıran kerebiç tatlısı, iftar sofranızda en favori an olacak.

Hem göze hem damağa: Kerebiç tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir